Begeleiding/advies bij aanschaf elektronische apparatuur

De aanschaf van een computer, televisie, audio-apparaat, camera of telefoon is tegenwoordig niet meer zo eenvoudig. Door de enorme variatie in het aanbod van elektronische apparatuur, zien ouderen (en zij niet alleen) door de bomen het bos niet meer. Onzekerheid over wát er nu precies nodig (of overbodig) is, is dikwijls het gevolg.

In een rustig overleg vóóraf kan de Gilde-adviseur helpen de wensen en behoeften duidelijk op een rij te krijgen. Op basis van deze inventarisatie kan de adviseur de oudere helpen bij de keuze en de aanschaf van het gewenste apparaat. En zo een objectieve en persoonlijke begeleiding bieden die niet op commerciële basis is geschoeid.

De doelgroep is net als bij de andere diensten van het Gilde: de ouderen met een beperkt inkomen en geen directe hulp in de omgeving.

 

De aanvragers betalen geen bijdrage voor deze dienst. Wel dienen zij de te maken materiaalkosten te vergoeden. Mocht de adviseur met eigen vervoer buiten Alphen aan den Rijn gaan om deze aanvrager, bijvoorbeeld in Rotterdam bij Correct, van dienst te zijn, dan is een beperkte vergoeding van benzine op zijn plaats. De vergoeding is voor rekening van de aanvrager.

Voor informatie kunt u contact opnemen met het Gildekantoor.

 

U kunt ons ook vinden op

 

Zoeken

******