Coach4You

Coach4you is een landelijk project van Gilde Nederland. Het project ondersteunt kwetsbare leerlingen met een persoonlijke coach bij de overgang naar de brugklas van het voortgezet onderwijs.

 

De resultaten zijn goed; de meeste leerlingen sluiten met succes de brugklas af. Goede resultaten bepalen of dit werk zinvol is. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat na afloop van het traject de kinderen meer geloof in eigen kunnen hebben, meer zelfvertrouwen, sociale- en schoolvaardigheden hebben ontwikkeld, meer tevreden over hun eigen leven zijn en bij problemen beter gebruik maken van hun sociale netwerk.

Coach4you is reeds gevestigd in Alkmaar, Almere, Barendrecht, Driebergen,Groningen, Leusden, Mijdrecht e.o., Ridderkerk, Roermond, Venray, Wageningen,Zeist en Zutphen.

 

Het Gilde Alphen aan den Rijn heeft zich verbonden aan dit landelijke project en heeft in de afgelopen maanden van een 3 tal fondsen een positieve toezegging gekregen voor het beschikbaar stellen van gelden. Te weten het Oranje fonds, het VSB fonds en het Rabo Rijnstreekfonds. 

 

Het Gilde is op zoek naar mensen die zich als vrijwilliger voor dit project in willen zetten. Zij zullen een coach-training krijgen en gedurende het schooljaar intensief begeleid worden.

 

De coach komt gedurende de hele brugklas wekelijks bij de leerling op bezoek en kijkt waar de leerling ondersteuning bij nodig heeft. De coach maakt de leerling wegwijs in het voortgezet onderwijs, helpt bij het plannen van huiswerk en het bepalen van een goede leermethode. De coach heeft regelmatig overleg met de ouders en de leerling over allerlei schoolzaken. De aanmelding voor dit project verloopt via de leerkracht en de school, in overleg met de ouders. In Alphen aan den Rijn hebben reeds enkele scholen zich aangemeld voor dit project.

 

 

 

25 november 2014

Voorzitter Jack Hageraats (Gilde Aphen ad Rijn) en vice-voorzitter Gilde Nederland Bas de Vree ondertekenen
het contract Coach4You

                    

 

     

logo RRF     

     

 

 

  

 

 

Zoeken

******