Gilde kookgroep

Het Gilde heeft twee kookgroepen die beide hun eigen programma hebben. Eens per maand wordt er van oktober t/m juni gekookt, van 17.00 tot 21.00 uur in de kookstudio van wijkcentrum Kerk en Zanen aan de Oude Wereld. In de zomermaanden juni t/m augustus zijn de groepen in verband met de vakantieperiode niet actief.

Elke kookgroep heeft een eigen menucommissie die, steeds in samenwerking met één van de deelnemers van de kookgroep, het eerstvolgende menu samenstelt en voorbereidt.

Tijdens de kookavond wordt het menu besproken, worden de taken verdeeld (wie maakt wat) en aansluitend volgt de gezamenlijke maaltijd. Daarna wordt afgewassen en opgeruimd.

De menucommissie bewaakt de variëteit en opbouw in de gekozen gerechten, tevens organiseert de commissie per seizoen enkele presentaties of workshops.

Iemand die wil aansluiten bij een kookgroep moet wel een beetje kunnen koken en in ieder geval de intentie hebben om wat (bij) te leren.

In beide kookgroepen zitten ca. 10 personen (mannen en vrouwen); dat aantal is afgestemd op de capaciteit van de kookstudio. Beide groepen zijn momenteel 'gevuld'; er is een korte wachtlijst.

Via het Gilde kantoor of door het contactformulier in te vullen kunt u zich aanmelden en/of meer informatie vragen.

Informatie via het Gildekantoor

 

Zoeken

******