COACH4YOU

poster 2019

Dit is een landelijk project van Gilde Nederland. Het project ondersteunt kwetsbare leerlingen met een persoonlijke coach bij de overgang van groep 8 naar de brugklas van het voortgezet onderwijs. Goede resultaten bepalen of dit werk zinvol is. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat na afloop van het traject de kinderen meer geloof in eigen kunnen hebben, meer zelfvertrouwen, sociale- en schoolvaardigheden hebben ontwikkeld, meer tevreden over hun eigen leven zijn en bij problemen beter gebruik maken van hun sociale netwerk. Coach4you is in Alphen aan den Rijn gestart in januari 2015. Sindsdien zijn tientallen kinderen voor kortere of langere periode begeleid en hebben met succes de brugklas afgesloten.

De coach komt gedurende de hele brugklas wekelijks bij de leerling op bezoek en kijkt waar de leerling ondersteuning bij nodig heeft. De coach maakt de leerling wegwijs in het voortgezet onderwijs, helpt bij het plannen van huiswerk en het bepalen van een goede leermethode. De coach heeft regelmatig overleg met de ouders en de leerling over allerlei schoolzaken. De aanmeldingen van leerlingen voor dit projekt verloopt via de leerkracht van de basisschol, in overleg met de ouders.

Heeft u interesse om als coach aan de slag te gaan: Download folder

VACATURE:  Coaches voor dit project

Download artikel Alphens Nieuwsblad 26 aug 2020

coach4you ANbl 26 aug 2020

Corona-bericht

De coaches houden als ze bij de leerlingen thuiskomen 1,5 meter afstand. Verder is er contact via zoom of ander digitaal contact.