Afdrukken

computerhulpCOMPUTERVAARDIGHEID                  

De Bibliotheek in Alphen aan den Rijn is in april van start gegaan met een wekelijkse service om kwetsbare ouderen en mensen die de taal minder goed spreken te ondersteunen om handiger te worden met digitale media.

Door de huidige maatregelen rondom het coronavirus hebben deze kwetsbare groepen een grotere kans om in een isolement te raken. De ondersteuning op afstand is bedoeld om iedereen veilig toegang tot digitale media te verlenen.

Het bestaande DigiCafé zal niet fysiek plaatsvinden, maar vrijwilligers van 't Gilde zullen tussen 11.00 en 13.00 uur klaarzitten om telefonisch hulp te bieden bij technische problemen en vragen.

Ook geeft de bibliotheek online webinars en tips voor het gebruik van digitale media. Die zijn live te volgen of later terug te kijken via                  de website. De diensten zijn gratis en beschikbaar voor iedereen, leden en niet- leden.Een bel-afspraak maken voor het DigiCafé of de DigiLijn kan via 06 - 131 404 16 of bibliotheekrijnenvenen.nl.

 

Computervaardigheid is bedoeld voor deelnemers die al enige ervaring hebben met Windows computers en deze ervaring ook willen onderhouden of uitbreiden. Voor het (eventuele eerste) gebruik van smartphones, tablets en e-readers kunt ook u terecht bij Computervaardigheid.

Als U graag wat behendiger wilt worden in het gebruik van bestaande programma's zoals mailen, internetten, Office etc. dan kunnen we u daar bij helpen! U wilt leren werken met nieuwe programma's? en vindt daarbij onze ondersteuning prettig? Dat kan! Niet via een uitgebreide cursus maar gewoon met individuele begeleiding van een deskundige vrijwilliger die u wegwijs maakt in het gewenste onderwerp.

Enkele voorbeelden zijn:

  •  Foto's of video's overzetten en bewerken                      Fotoalbums maken
  •  Skypen of face-timen                                                  Privacy instellingen
  •  Social media                                                               Programma's updaten
  •  Koppeling computer - tablet/smartphone

Als u thuis op een laptop of tablet werkt, is het wenselijk die mee te nemen. In sessies van maximaal 2 uur (ochtend of middag) haalt u uw kennis op. Het aantal sessies wordt in onderling overleg bepaald.

Locaties en kosten: Driehoorne € 2,50 per sessie incl. koffie/thee

Swaenswijk € 2,50 per sessie excl. koffie/thee

Het is tevens mogelijk - indien het voor u fysiek erg moeilijk is naar de locaties te komen - om bij u thuis computervaardigheid bij te brengen. Wij verzoeken u wel dit van tevoren aan te geven.

Download folder