HULP-AAN-HUIS
Het Gilde biedt op enkele terreinen individuele “Hulp-aan-Huis”. Het gaat hier om de volgende projecten:

Hulp-aan-Huis op technisch gebied.
Onze technische vrijwilligers helpen u met klusjes op het gebied van electronica: Instellen van tv, video, dvd of andere (geluids)apparatuur. Instructie bij bediening van telefoon of smartphone. Bedienen van foto- en filmapparatuur etc.

Hulp-aan-Huis met administratie & belasting.
De administratieve vrijwilligers bieden hulp en advies bij het opschonen en ordenen van uw administratie; zij zijn bekend met het aanvragen van subsidie en het invullen van uw belastingaangifte.
Zij geven hulp en uitleg bij regels van de gemeente, CJIB, SVB, zorgverzekering en andere instanties. Hebben kennis van huur en zorgtoeslag en weten naar welke instanties zij u kunnen verwijzen. Ook het indienen van een schadeclaim, klacht of bezwaar is hen bekend. En als u aanvragen heeft voor het Serviceplein van de Gemeente bieden zij hulp.
De hulp is bedoeld voor mensen met een laag (minimum)inkomen die niet goed in staat zijn dit zelf te doen.Er zijn geen kosten aan verbonden.

Hulp-aan-Huis met klusjes in huis of tuin
Hulp in huis en tuin bieden onze klussers graag aan. Het gaat om klusjes die door een handige doe-het-zelver in 1 á 2 uurtjes gedaan kunnen worden. Denk b.v. aan het herstellen van een lekkende kraan of het ophangen van een schilderijtje etc. etc.
Ook in de tuin doen zij kleine klusjes zoals onkruid wieden, bolletjes planten, heg snoeien e.d. Wij plegen géén regelmatig onderhoud in de tuin, maar helpen wel bij eenmalige klusjes. Ook mogen wij geen onderhoud plegen dat door de eigenaar van een huurwoning uitgevoerd moeten worden. En géén klussen die door een regulier bedrijf gedaan moeten worden.

 

terug