KLUSSEN IN HUIS EN TUIN

gereedschap

Hierbij gaat het om kleinere klussen, in en om het huis, die niet langer dan 1 à 2  uur duren en niet al te zwaar of al te ingewikkeld zijn. Eigenlijk alle klusjes waar geen vakman voor aan huis komt, maar die voor de aanvrager  wel ongemakkelijk of onveilig zijn. De klus moet uit te voeren zijn door één persoon.

Enkele voorbeelden: lekkende kraan, toilet dat door blijft lopen, los zittende stopcontacten, repareren of ver-plaatsen van deurbel, klemmende deur, gordijnen afhalen/ophangen, ophangen binnenshuis van zonwering, het monteren van zelfbouwpakketten etc.

Ook de tuin kan aan bod komen: struiken snoeien, onkruid weghalen, bloembakken vullen met plantjes, planten planten en verplanten, planten opbinden, kleine heggen knippen.Kortom: kleine tuinklusjes die voor ouderen toch moeilijk uit te voeren zijn. 

Klusjes die niet in aanmerking komen: groot onderhoud van tuinen, regelmatig boodschappen doen, afval wegbrengen, werkzaamheden  die de eigenaar van een huurwoning moet uitvoeren, werk dat door reguliere bedrijven moet worden uit gevoerd e.d.

Voor informatie kunt u contact opnemen met het Gildekantoor.

 Download hier de folder