Wandeling samen met IVN
Zaterdag 19 oktober 2019, start Burg. Visserpark om 11.00 uur. Thema 'natuur en cultuur in de stad'.
 

Stadswandelingen

Het Gilde biedt, in samenwerking met de VVV,verschillende stadswandelingen aan. Bij de Gilde stadsgidsen kunt U zelf aangeven op welke dag u de wandeling wilt maken. Op afspraak zijn deze rondleidingen op elke dag van de week mogelijk!

Hart van Alphen

Een wandeling door het centrum, waarin u kennis maakt met het ontstaan van Alphen aan den Rijn uit de 3 dorpen Alphen, Oudshoorn en Aarlanderveen en de geschiedenis hiervan. Wij bezoeken markante punten aan zowel Hoge- als Lage Zijde, zodat u een beeld krijgt van het vroegere en huidige Alphen centrum. Duur ongeveer anderhalf uur.

Stadswandeling Hoge Zijde
Een wandeling door het centrum van Alphen aan den Rijn aan de Hoge Zijde, met bezoek aan het Rijnplein met Romeinse geschiedenis, langs de Rijn naar Burgemeester Visserpark met het oude Raadhuis, nieuw futuristisch stadhuis, Bonifaciuskerk, Julianastraat, Adventskerk. U loopt langs historische punten vanaf de Romeinse tijd tot heden. Duur anderhalf uur.

Stadswandeling Lage Zijde
Wij bekijken de andere zijde van de Rijn met een bezoek aan Park Rijnstroom waar de Martha Stichting was gevestigd, langs de Rijn door oud Aarlanderveen, Raadhuisstraat, voormalige Synagoge, en voormalige Joodse begraafplaats. Duur anderhalf uur.

Tweede Wereld oorlog wandeling
Langs plaatsen die een rol hebben gespeeld in de 2e WO, waaronder de diverse monumenten die daaraan herinneren. Duur ongeveer 1 uur.

Romeinse wandeling
Langs punten die teruggaan naar 2000 jaar geleden toen het Romeinse fort Albanianae aan de Rijn lag, vooral geconcentreerd op en rond het Rijnplein. Bijzonder geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Duur 1 uur.

Virtuele wandeling 
Aan de hand van een diapresentatie maakt u, samen met een stadsgids, een virtuele wandeling door Alphen. Er zijn meerdere presentaties beschikbaar. Een lange versie die in 2 delen wordt getoond. Een kortere versie met nadruk op oude plaatjes
Virtuele Romeinse wandeling voor scholen en een korte historische presentatie eveneens voor scholen ter voorbereiding van een echte wandeling. Duur is afhankelijk van de groepsgrootte.

Bij de Gilde stadsgidsen kunt U zelf aangeven op welke dag u de wandeling wilt maken.
Op afspraak zijn deze rondleidingen op elke dag van de week mogelijk!

Bonifaciuskerk 

Rondleiding in de Bonifaciuskerk, al dan niet in combinatie met een stadswandeling.

Reserveren.
Groepen vanaf 2 personen die een stadswandeling willen maken kunnen contact opnemen met het
Gildekantoor 0172 - 242 232 of mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook kunt u contact opnemen met de coördinator: 06 - 2161 2338

Kosten: Volwassenen € 2,50 en kinderen t/m 12 jaar € 1,25.