TEKENEN EN SCHILDEREN

GROEP 1: TEKEN- EN SCHILDERGROEP
Elke donderdagmorgen komt deze groep van 9.30 tot 11.30 uur bij elkaar in activiteitencentrum de Wielewaal aan de Kwartelstraat onder de creatieve leiding van Ada Boer, tevens coördinator. Vooral voor ouderen is dit een goede gelegenheid om hun vaardigheden op dit gebied te ontwikkelen of te beoefenen.Er zijn beperkte kosten aan verbonden, maar iedereen moet wel zijn eigen materiaal meenemen. Informatie via het Gildekantoor.

GROEP 2: TEKENEN EN SCHILDEREN ALS CREATIEF INSTRUMENT.  Een tekengroep met een nevendoel: tekenen als creatief instrument om jezelf te (leren) uiten. Ervaring met tekenen/ schilderen is NIET nodig. In de veiligheid en saamhorigheid van een groep kom je er stap voor stap achter wat je werkelijk wilt en krijg je al lerend een groeiend inzicht in je eigen wensen en behoeftes.

Elke maandagmiddag van 13.30 tot 15.30  uur in de Bron. Kosten voor een half jaar 10 euro. Diverse technieken mogelijk, zoals aquarel, acryl en pastel. Geen olieverf. Ervaring gewenst maar niet noodzakelijk. Eigen materiaal meebrengen. Momenteel is er een wachtlijst van 4 personen, U bent dus niet meteen aan de beurt. Als u zich voor deze groep aan wilt melden kunt u dat doen bij coördinator Tosja Tooten (0172) 432 709. Of via het Gildekantoor: (0172) 242 232.

GROEP 3: TEKEN- EN SCHILDERGROEP

Deze groep komt eenmaal per twee weken op maandagochtend van 10 tot 12 uur bijeen in activiteitencentrum Wielewaal aan de Kwartelstraat. Coördinator is Ineke Roeland. Informatie  via het Gildekantoor.

CURSUS PAPIERSCULPTUREN

Cees Braat geeft, in samenwerking met het Gilde en met Soos aan den Rijn, een serie workshops ‘Papier sculpturen’. Door te tekenen, schilderen en boetseren met papier en lijm wil Cees Braat de optimale kracht uit het papier halen. Door het zowel in reliëf als 3D te modelleren en te beschilderen ontstaat een kunstproduct met lichte maar ook sterke uitstraling. Het werken met deze materialen kan zo voor een verrassing zorgen!

De workshops worden gehouden bij SOOS, Raadhuisstraat 285 in Alphen ad Rijn.In november zijn er 3 lessen en wel op 6, 13 en 20 november van 14.00 tot 17.00 uur in de Soos. U kunt zich aanmelden bij de cursusleider: Cees Braat, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 06 200 652 77.

Op 8 januari start een wekelijkse cursus van 5 weken. Deelname € 25,- voor 5 lessen. Cursisten die na afloop van de cursus langer willen blijven betalen € 5 per les. Opgave: Tel. 06 200 652 77 of: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

TONEELGROEP

De mensen van de toneelgroep repeteren met veel plezier voor de uitvoering van een vlot en vrolijk toneelstuk.Zij repeteren elke vrijdag van 14.00 tot 16.00 in Driehoorne waar ook de uitvoeringen plaatsvinden. Coördinator is Ellis Ham. Als u geïnteresseerd bent kunt u via het kantoor contact opnemen.