Afdrukken

Artikelindex

Pastinaak kerriesoep Ingrediënten 4 personen
50 gr boter
4 middelgrote pastinaken
1 middelgrote aardappel (niet perse noodzakelijk)
1 ui
125 ml slagroom
1200 ml groentebouillon
1 el kerriepoeder
1 thl kurkuma
Snufje gemalen komijnzaad (djinten)
Peper en zout
Verse peterselie

Materialen Staafmixer

Bereiding
Was de pastinaken en borstel ze schoon. Verhit de boter in een soeppan. Snijd de pastinaken, aardappel en ui in stukken en voeg toe aan de pan. Roer de kurkuma, kerriepoeder en komijnzaad er door. Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes staan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook en laat 30 min pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer glad. Als de soep nog wat dik is kun je wat water toevoegen. Roer de slagroom er door heen en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Dien de soep op en garneer met een beetje peterselie.