Afdrukken

Artikelindex

Bitterkoekjesamarettopudding

Ingrediënten 4 personen

• 1/2 zak bitterkoekjes ((300 g) in kleine stukjes)
• 100 ml amaretto (likeur fles 0.7 liter slijter)
• 250 ml volle melk
• 5 blaadjes gelatine wit (pakje 12 blaadjes)
• 50 g suiker
• 1 bekers slagroom (a 250 ml)
• 1 zakjes espresso (poeder (doosje 25 zakjes))
• 50 g chocolade (extra puur)
• 25 g boter
Bereiden
1. Schep 1/3 van de bitterkoekjes in een kom en schenk er 100 ml amaretto bij. Zet apart. Verhit de melk met de rest van de bitterkoekjes. Houd op laag vuur 15 min. tegen de kook aan.
2. Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 min. in koud water. Knijp uit en doe met de suiker in de warme melk. Roer tot alles is opgelost en haal van het vuur.
3. Klop de slagroom en roer de slagroom erdoor en laat 30 min. afkoelen. Meng de in amaretto geweekte bitterkoekjes erdoor en schenk in de pudding-vorm. Laat in 2½ uur opstijven in de koelkast. Stort de pudding op een bord.
4. Breng 50 ml water en de rest van de amaretto aan de kook. Zet het vuur uit en voeg het espressopoeder, de chocolade en boter toe. Roer tot een gladde saus. Schenk vlak voor serveren over de pudding.

Tip: Bekleed de puddingvorm aan de binnenkant met folie dan gaat de pudding er eenvoudig en mooi uit.