Afdrukken

Artikelindex

Roseval aardappels met rozemarijn uit de oven van Hennie
2 ½ kilo Roseval aardappelen
22 eetlepels olijfolie
7 sjalotten
7 teentjes knoflook
verse rozemarijn
zeezout uit de molen

1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Spoel de ongeschilde aardappels af en snijd ze in vieren
3. Snijd de ongepelde sjalotten in vieren
4. Halveer de ongepelde knoflookteentjes
5. Vet een bakblik in met wat olijfolie
6. Schep nu de aardappelen met de olijfolie, knoflook en sjalotten goed door elkaar in het bakblik
7. Rits de naalden van de takjes rozemarijn, snijd deze fijn en meng 2 eetlepels hiervan door het aardappelmengsel
8. Bak nu de aardappels in ongeveer 50 minuten gaar in het midden van de oven;
Maar schep ze halverwege de baktijd om
9. Bestrooi de aardappels voor het serveren met versgemalen zeezout