Afdrukken

Artikelindex

Schelpje met gegratineerde rivierkreeftjes
Ingrediënten 4 personen

1 teentje knoflook
25 g pijnboompitten
1 sneetje oud witbrood
4 takjes peterselie
2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
zout
(versgemalen) peper
2 bosuitjes
2 bakjes rivierkreeftjes (à 100 g)
1 bekertje creme fraiche (125 ml)
1/2 eetlepel olie om in te vetten

Materialen keukenmachine, schelpen of eenpersoons ovenschaaltjes

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Knoflook pellen en grof hakken. In keukenmachine pijnboompitten, brood, knoflook en peterselie tot kruimelige massa mengen. Olie erdoor mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In kom bosuitjes, rivierkreeftjes en crème fraîche voorzichtig door elkaar scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Schelpen of schaaltjes licht invetten en rivierkreeftjesmengsel erin scheppen. Kruimmengsel erover verdelen. In midden van oven schelpen met rivierkreeftjes in 10 à 15 minuten goudbruin laten kleuren en door en door heet laten worden.