herfst13 Oktober: Herfst en historie in de stad

 

 Op zaterdag 13 oktober organiseert het Gilde i.s.m. het IVN een herfstwandeling door Alphen aan den Rijn. Gidsen van beide organisaties belichten de historische elementen in combinatie met de prachtige herfstkleuren die van Alphen een kleurrijk geheel maken.

Een combinatie die voor verrassende beelden zorgt en laat zien wat er allemaal te genieten valt in Alphen aan den Rijn. Vaak horen we van deelnemers, na een wandeling door ons centrum, dat er veel dingen waren die men niet wist of die ook nooit opgevallen waren. Dan gaat het over een stukje achterliggende geschiedenis, of afbeeldingen die niet eerder opgevallen zijn. Dat geldt ook voor de natuur in de stad waar we heel makkelijk aan voorbijgaan. Dáárom is het zo leuk, juist ook voor inwoners van Alphen aan den Rijn, om deze stadswandeling te doen!

Aanmelden kan maar hoeft niet. Er zijn geen kosten verbonden aan deze wandeling.

Start om 14.00 uur bij het oude Raadhuis.

Aanmeldingen en/of informatie:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ;

coördinator: 06 2161 2338

Gildekantoor: 0172 – 242 23

       
                                       
 
         
                         
 

Stadswandeling Jan Vervark 21

 

STADSWANDELINGEN

Het Gilde biedt, in samenwerking met de VVV, verschillende stadswandelingen aan.

STADSWANDELING HOGE ZIJDE.
Een wandeling door het centrum van Alphen aan den Rijn aan de Hoge Zijde, met bezoek aan het Rijnplein met Romeinse geschiedenis, langs de Rijn naar Burgemeester Visserpark met het oude Raadhuis, nieuw futuristisch stadhuis, Bonifaciuskerk, Julianastraat, Adventskerk. U loopt langs historische punten vanaf de Romeinse tijd tot heden. Duur anderhalf uur.

STADSWANDELING LAGE ZIJDE.
Wij bekijken de andere zijde van de Rijn met een bezoek aan Park Rijnstroom waar de Martha Stichting was gevestigd, langs de Rijn door oud Aarlanderveen, Raadhuisstraat, voormalige Synagoge, en voormalige Joodse begraafplaats. Duur anderhalf uur.

TWEEDE WERELD OORLOG WANDELING
Langs plaatsen die een rol hebben gespeeld in de 2e WO, waaronder de diverse monumenten die daaraan herinneren. Duur ongeveer 1 uur.

ROMEINSE WANDELING.
Langs punten die teruggaan naar 2000 jaar geleden toen het Romeinse fort Albanianae aan de Rijn lag, vooral geconcentreerd op en rond het Rijnplein. Bijzonder geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Duur 1 uur.

VIRTUELE WANDELING.
Aan de hand van een diapresentatie maakt u, samen met een stadsgids, een virtuele wandeling door Alphen. Er zijn meerdere presentaties beschikbaar. Een lange versie die in 2 delen wordt getoond. Een kortere versie met nadruk op oude plaatjes
Virtuele Romeinse wandeling voor scholen en een korte historische presentatie eveneens voor scholen ter voorbereiding van een echte wandeling. Duur is afhankelijk van de groepsgrootte.

Bij de Gilde stadsgidsen kunt U zelf aangeven op welke dag u de wandeling wilt maken.
Op afspraak zijn deze rondleidingen op elke dag van de week mogelijk!

Reserveren.
Groepen vanaf 2 personen die een stadswandeling willen maken kunnen contact opnemen met het
Gildekantoor 0172 - 242 232 of mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Ook kunt u contact opnemen met de coördinator: 06 - 2161 2338

Kosten: Volwassenen € 2,50 en kinderen t/m 12 jaar € 1,25.

Download hier de folder

 

terug